Tekijä Stephen King

Nimi Kirjoittamisesta

ISBN: 9524596938

Kustantaja Taskukirja Loisto Oy

ARVOSTELU

King on saanut huomattavaa mainetta kirjailijana ja etenkin kauhukirjailija, milteimpä jokainen hänen teoksensa on filmatisoitu, teoksia on käännetty useille kielille. Mikä sitten tekee kirjailijasta hyvän kirjoittajan, kynä suharin joka niittää mainetta aina viedessään kustantajalle uuden käsikirjoituksen. Tässä Kingin kirjassa ei puhuta kauhusta vaan puhutaan uran alkuvaiheesta, puhutaan siitä miten King jo nuorena kirjoitti tarinoita, äiti maksoi niistä hieman karkki rahaa ja tämä tietenkin kannusti lasta enemmän, yhtenä kertana oli hän keksinyt kopiokoneella painattaa monta tarinaa ja hän saikin ne myytyä koulussa hyvään hintaan. Takapakkia tuli siinä, että opettajat eivät voineet suvaita tuollaista tekstiä. Mitähän kyseiset opettajat nyt sanoisivat? King kertoo siitä miten alkoi nuorena lähettää lehtiin juttuja julkaisu mielessä, mutta aina tuli takaisin se kamala lappu missä lukee masentavaa tekstiä, onneksi tuleva kirjailija ei tästä masentunut, vaan hän naulasi naulan seinään johon hän ripusti kaikki hylkäykset. En tiedä kuinka totta on vai onko seuraava juttu tyypillistä Kingin hienoista liioittelua, jossain vaiheessa hylkyjä oli tullut niin paljon, että niiden paino tiputti naulan seinästä. Tämä ainakin kertoo siitä miten sinnikäs kirjoittaja hän on ollut aina.



Nuorena viina alkoi viedä miestä mukanaan, viskiä ja kaljaa kului kaameita määriä, sitten kuviohin tulivat huumeet, etenkin kokoiini. King kertoo kirjassaan miten hän on kirjoittanut teoksensa Cujon joka tosiaan on kirjailijan varhaistuotantoa. Hän ei kuulemma muista mitään teoksen kirjoittamisesta vaan hän jopa näkee tekstin ensimmäistä kertaa julkaisutilaisuudessa. King oli kuulemma viikkoja sulkeutuneena huoneeseensa ja kirjoittanut ja vetänyt kokaa.



Lopulta King kyllä raitistui ja taitaa herra olla vieläkin raitis, sillä ainakaan minun korviini ei ole tullut tietoa henkilön kuolemasta. Kingin vaimo sai miehensä lopettamaan viinan ja huumeet. King kertoo miten vaimo oli sanonut joko minä ja lapset tai sinä ja huumeet. Tähän kirjailija oli tokaissut, että anna kaksi viikkoa miettimis aikaa. Tätä lausetta King vertaa seuraavanlaisesti "Seisot palavan kerrostalon katolla, pelastus helikopteri laskee sinulle tikkaat joita pitkin pääset turvaan, mutta et nouse tikkaille vaan tokaisut typärästi, että tulkaa kahden viikon kuluttua uudelleen.



King kertoo myös kirjassaan siitä miten hänen toiset kirjansa ovat hyviä ja toiset taas pelkkää soopaa, tämä kuulemma johtuu siitä, että toiset kirjat on kirjoitettu nopeasti ja hätäisesti ja toiset taas harkiten vuosien työn tuloksena.